FAQ

 

Kan ik een nieuw lid inschrijven wanneer het werkjaar al begonnen is?

Ja, dat kan. Nieuwe leden zijn altijd welkom bij ons! Nieuwe leden mogen eerst 3 keer komen proberen om vervolgens te kiezen of ze al dan niet willen blijven. Wanneer u het nieuwe lid wilt inschrijven stuurt u een mailtje naar groepsleiding@chirokoka.be. Wij zullen dan kijken of er nog een plaatsje is in de groep naar keuze en we bezorgen u dan alle informatie.

 

Is er nog plaats in de afdeling waar ik een nieuw lid wil inschrijven?

Dat hangt af van afdeling tot afdeling. Enkele afdelingen zitten dicht bij de limiet. Om zeker te zijn dat u het nieuwe lid geen valse hoop geeft informeert u best eerst even bij de afdelingsleiding of stuurt u een mailtje naar groepsleiding@chirokoka.be.

 

Wat gebeurt er met de persoonlijke informatie die ik invul op de medische fiche voor een nieuw werkjaar of een kamp?

We gebruiken de informatie om je op de hoogte te houden in verband met evenementen en de dagelijkse werking van onze Chiro. Ook hebben we ze nodig om onze leden zo goed mogelijk te kunnen verzekeren en medische hulp te bieden. Daarnaast  gebruiken we de contactgegevens van leden, kookploeg, vb’s en leiding voor de inschrijving bij Chiro Nationaal. Het volledig privacybeleid vindt u onder het tabblad “privacy”.

 

Wat kost dat allemaal?

Het inschrijvingsgeld van onze Chiro bedraagt 35 euro. Daarnaast gaat iedere afdeling nog een keer op weekend, dit kost ongeveer 20 euro. Daarnaast verwachten we van leden boven de miniclub dat ze een uniform dragen. Een T-shirt koop je op onze Chiro voor 10 euro. Een short, rok en trui koop je in de Banier of tweedehands bij ons op de Chiro. Wanneer we op kamp gaan kost dit 100 -130 euro. Wanneer het financieel moeilijk is om deze bedragen te betalen helpen we u graag persoonlijk verder. Stuur een mailtje naar groepsleiding@chirokoka.be of spreek iemand van de leiding aan.

 

Wanneer is het kamp?

Deze niet te missen periode valt steevast van 1 tot 11 augustus. De jongste leden (miniclub) vertrekken iets later op 4 augustus. De oudste leden (keti en aspi) vertrekken 29 of 30 juli op kamp om alle tenten op te zetten samen met hun leiding.  

 

Wat zijn de voorinschrijvingen?

Dit is een systeem dat we gebruiken om nieuwe leden te registreren aan het begin van het werkjaar. Vanaf midden augustus kunnen nieuwe leden zich via de link in het tabblad “inschrijven” onder “Nieuwe leden” registreren. Later zal de leiding de vooringeschreven leden contacteren om te laten weten of er al dan niet een plaatsje vrij is. Wanneer er een plaats vrij is kan het nieuwe lid definitief worden ingeschreven door de medische fiche in te vullen via de link die dan doorgegeven zal worden.