Algemene informatie

Chiro Koka telt twee bloeiende groepen van elk ruim 100 leden. De jongens hebben hun lokalen in de Montfortstraat, achter de bibliotheek. De meisjes huizen een beetje verderop aan de overkant, naast de kleuterschool. Elke groep heeft 6 afdelingen: vanaf je 6 jaar kan je bij de miniclubjongens of -meisjes komen, word je acht dan ga je naar de speelclubjongens- of meisjes, op je tiende word je rakker of kwik, ben je twaalf dan kom je bij de toppers of tippers, twee jaar later bij de kerels of tiptiens, en eens zestien hoor je bij de oudsten: aspi-jongens of -meisjes.

Daarna is er nog volop Chiroleven voor je weggelegd: als leider of leidster maak je week na week Chiro waar. De leidingsploeg bestaat uit ruim 30 mensen, die elke zondag hun afdeling een tof programma brengen en samen een aantal groepsactiviteiten uitbouwen. Een wekelijkse leidingskring is bindmiddel voor de leidingsploeg; verdere inspiratie en scholing komen uit het leidingsblad Dubbelpunt en gewestelijke, verbonds- of nationale leidingscursussen.

Een jaarthema zet telkens accenten van de Chirovisie in de kijker, en loopt als rode draad door de activiteiten van alle groepen die aangesloten zijn bij Chirojeugd Vlaanderen. Naast de zondagsvergadering (vanaf 14 u. tot 17u. voor miniclub en speelclub, 18u. voor kwiks, rakkers, tippers en toppers, en 19u30 voor tiptiens, kerels en aspi’s) gaat elke afdeling in de loop van het jaar ergens op weekend. Topmoment in een Chirojaar is natuurlijk het bivak, dat voor ons altijd de eerste elf dagen van augustus doorgaat.

De Chiroleden dragen een keuze uit de toffe, eigentijdse Chirokleding, die mee onze verbondenheid uitdrukt. Deze kan je vinden in de chirowinkel “De Banier” of de eigen uniformwinkel, en er is ook mogelijkheid tot het aankopen van tweedehandskledij.

Chiro Koka kan ook rekenen op een actief oudercomité, dat naast de morele en financiële steun ook flink de handen uit de mouwen steekt bij een aantal activiteiten voor leden, ouders en sympathisanten.

   

chiro

Adres: Montfortstraat 2, 2550 Kontich

1. Jongenslokalen, gelegen in hetzelfde gebouw als bibliotheek.
2. Meisjeslokalen, bereikbaar via toegangsweg naar
kleuterschool en laagste jaren 1-2-3.
3. De buitenspeelplaats, een extra speelplein.
4. Het grasveld achter de kerk.
5. Het Patersboske (naast het klooster van de paters).

 

Om uw zoon/dochter in onze chiro in te schrijven (ook als je vorig jaar al in de chiro zat) vragen wij om online de medische fiche in te vullen via onze website http://www.chirokoka.be én ook het lidgeld te storten. Dit jaar bedraagt het lidgeld voor een gans jaar chiroplezier 35 euro. Dit kan op rekeningnummer BE59 7330 3410 4826   GEBABEBB. De medische fiche is een online formulier, het is zonder paswoord of login.

Als de medische toestand van uw zoon/dochter wijzigt kunt u via de link die u na de inschrijving via mail kreeg de medische fiche aanpassen. Volledig opnieuw invullen is dus NIET nodig!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s