Pretesting en reizen

Beste ouders,

Het kamp komt met rasse schreden dichterbij, maar we hadden nog steeds een belangrijke knoop door te hakken. Testen we op voorhand of niet? Vanuit het kamp van de federale regering werd dit aangemoedigd, maar vanuit Chirojeugd Vlaanderen klonk eerder terughoudenheid. Zij waren bang dat er mensen uit de boot zouden vallen die het financieel niet kunnen veroorloven of dit weigeren.


Uiteindelijk zijn we met de volgende oplossing uit de bus gekomen. We kunnen als Chiro het gebruik van een test niet verplichten, maar vragen wel dat jullie jullie kind testen. Indien u niet zelf aan test geraakt, kan u er op de Chiro een krijgen. De informatie over hoe je een zelftest gebruikt vind je hier  https://youtu.be/qUtxex0xLDg. De test wordt een dag voor het kamp afgelegd. Indien deze positief is, moet je in isolatie en een PCR-test laten afnemen. Dit wil dus zeggen dat uw kind niet mee op kamp zal kunnen gaan.


Indien u een zelftest van de chiro wenst te gebruiken, kan u deze ophalen op 28 juli tussen 19u en 20u tijdens het afzetten van de valiezen.


We weten dat dit niet voor iedereen een even vanzelfsprekende onderneming is. Toch denken wij dat het in het belang is van elke deelnemer van ons kamp dat iedereen zo een zelftest afneemt. Hoe meer we corona kunnen weren af ons kampterrein, hoe meer kans dat we een volledig, zorgeloos kamp kunnen afronden met iedereen.


Naast de zelftest willen we ook nog benadrukken dat er regels zijn omtrent reizen. Op deze site vindt u de kleurcodes per land :https://www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/ . Wat er vasthangt aan elke kleur vindt u hier: https://www.info-coronavirus.be/nl/reizen/ . We weten dat het voor reizigers niet makkelijk wordt gemaakt om de juiste maatregelen te volgen. Het is vaak een wirwar van kleurencodes, invulformulieren en testen. Toch rekenen we er op dat jullie mee jullie best doen om ons kamp zo veilig mogelijk te laten doorgaan.


Tot slot nog een oproep om zeker niet de 2 mondmaskers, waarvan 1 herbruikbaar te vergeten!

Samen met jullie maken we er een onvergetelijk kamp! Tot dan!

Reacties zijn gesloten.