Laatste voorbereidingen

Beste ouders

We kunnen eindelijk bijna op kamp vertrekken. De aftelkalender wordt steeds korter en de zenuwen intenser. Er zijn nog een aantal zaken die we graag nog even herhalen voor we op kamp vertrekken. 

Alle informatie in verband met het vertrek vinden jullie in het infoboekje op pagina 5 en 6. Het boekje vinden jullie onderaan dit bericht. Het vertrek gebeurt in verschillende shiften. Kijk dus even na of u het juiste uur en plaats weet. Lees ook even de veiligheidsmaatregelen na voor het vertrek. Het is bijvoorbeeld nodig om als ouder een mondmasker te dragen bij het afzetten van uw kind. De definitieve info over onze terugkomst zal tijdens het kamp op onze site verschijnen. Woensdagavond 29 juli wordt de bagage van de leden binnengebracht. Dit verloopt in shiften (pagina 8-9). Let op want de shiften zijn niet volledig hetzelfde als de bubbels van het kamp. Vergeet ook hier je mondmasker en de juiste (hand)hygiëne niet. 

In de laatste dagen voor het kamp vragen we om niet-noodzakelijke contacten te vermijden en de bubbel van 5 personen te respecteren. Als het lid een risico-contact heeft gehad of symptomen vertoont, is het nodig om ons en uw huisarts op de hoogte te brengen. Zo kan er bekeken worden of het nodig is om te testen. We bekijken dan samen de verdere aanpak. We willen nogmaals benadrukken dat het combineren van jeugdaanbod (sportkampen, speelpleinen, sportlessen, jeugdkampen) niet mogen gecombineerd worden met ons kamp (min. 5 dagen tussen). Als u terugkomt van vakantie volgt u de richtlijnen uit de vorige communicatie. Deze vind je opnieuw onderaan deze mail. We vragen om in de komende dagen extra waakzaam te zijn voor symptomen bij je kind en zijn/haar contacten. Extra vragen we daarom om de koorts te meten in de dagen voor vertrek. Bij verhoogde temperatuur (37,5°C) is het nodig om ons op de hoogte te brengen. Al deze voorwaarden vallen onder onze afspraak op eer. 

De besmettingscijfers gaan in Kontich en zijn buurgemeenten niet de goede richting uit. Hier houden we rekening mee tijdens de laatste voorbereidingen van het kamp. We staan in nauw contact met de gemeente, huisartsen en onze koepelorganisatie. De richtlijnen die we nauwkeurig hebben gevolgd bij het uitwerken van ons kamp werden opgesteld door de overheid en experts. Tijdens het opstellen van deze richtlijnen werd ook rekening gehouden met een niet zo gunstig verloop van de besmettingscijfers. Na de laatste veiligheidsraad (27 juli) werden geen verandering doorgevoerd voor jeugdkampen. Door de richtlijnen te volgen en deze aan te vullen met extra maatregelen doen we er alles aan om het kamp zo veilig mogelijk te organiseren. Dit kan natuurlijk enkel wanneer jullie als ouder eveneens oplettend en verantwoordelijk optreden. 

Als jullie in de komende dagen nog vragen hebben of iets willen melden kan dat. Stuur een mailtje naar groepsleiding@chirokoka.be of bel 0491 25 88 81 (Jelle). Stuur liefst een nieuwe mail i.p.v. op deze te antwoorden. Tijdens het kamp kunnen jullie terecht bij onze volwassen begeleiders. Doe dit enkel als het echt nodig is. In het geval van een vermoedelijke of bevestigde COVID-19-besmetting bij iemand waarmee de deelnemer in nauw contact is geweest vragen we uitdrukkelijk om ons te contacteren. Zo kunnen we de situatie op dat moment evalueren en een juiste beslissing nemen. Moest er iets gebeuren op kamp wordt u steeds door ons gecontacteerd op het gepaste moment. Dit zijn de nummers van onze VB’s die je kan bereiken tijdens het kamp: 

Katleen: 0485 10 23 54
Hans: 0485 95 23 40
Bart: 0498 04 96 61 

Samen maken we er een onvergetelijk chirokamp van. Als je onze avonturen tijdens het kamp wilt volgen, kan dat via onze Facebookpagina

Enthousiaste chirogroeten,

De Leiding 

!!!!! Bekijk ook zeker het voorgaande bericht over risicogebieden -en contacten !!!!!!

Reacties zijn gesloten.