Kamp risicogebieden en -contacten

Beste ouders, 

Joepie! Binnen een dikke week vertrekken de eerste groepen op chirokamp! Het wordt een onvergetelijk leuk kamp!! Alle info over het kamp vinden jullie terug in het kampboekje. Zoals jullie merken zijn een heel aantal zaken iets anders dit jaar. 

Als ouder hebben jullie een belangrijke bijdrage voor een veilig kamp. Bij het inschrijven hebben jullie ons laten weten dat jullie geen zieke leden of leden die risico-contacten hebben gehad mee zullen sturen op kamp. Aangezien dit een afspraak is op eer**, zetten we graag nog eens de voorwaarden op een rijtje. 

  • Leden die behoren tot een risicogroep kunnen onder voorwaarden mee. Zij worden gecontacteerd door ons. 
  • Was je ziek vóór de start (minimaal 5 dagen terugtellen) van het kamp? Dan kan je niet deelnemen. Dit telt natuurlijk voor een besmetting (of symptomen) van het coronavirus, maar ook deelnemers die om een andere reden ziek zijn kunnen niet altijd deelnemen. Let zeker op hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen,… Contacteer ons in ieder geval van ziekte. 
  • Combineren van ander jeugdaanbod (speelpleinen, sportkampen, jeugdkampen) kan niet in dezelfde week als het kamp. 
  • Als er iemand in uw gezinsbubbel positief is getest op COVID is het nodig om ons hiervan op de hoogte te brengen voor én tijdens het kamp. Dit geld ook voor mensen waarmee het lid in nauw contact is geweest. 
  • Wie op reis ging naar een land in de rode zones, vastgelegd door Buitenlandse Zaken, doet een verplichte quarantaineperiode. In dit geval kan het lid dus niet mee op kamp.
  • Wie op reis ging naar een land in de oranje zones  wordt gevraagd een test te laten afnemen en in quarantaine te gaan. Check de website van de  FOD Volksgezondheid voor verdere updates en info per gemeente. We vragen om twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten (tenzij anders vastgelegd voor het land waarnaar u reisde). Breng ons sowieso op de hoogte als u in 14 dagen voor het kamp in een oranje zone op vakantie bent geweest. 
  • Wie op reis ging naar een land in de groene zones vragen we om twee dagen tussen terugkeer en het kamp te laten (Gebruik in dit geval uw gezond verstand, maar hou rekening met onze afspraak op eer. Als u vermoeden heeft van een risicocontact te hebben gehad, vragen we om het lid niet mee op kamp te sturen.)

Als een lid door bovenstaande voorwaarden niet mee op kamp kan, vragen we om ons op de hoogte te brengen via een mailtje naar groepsleiding@chirokoka.be. Ook als jullie vragen of twijfels hebben kan je daar terecht. 

Enthousiaste chirogroeten, 

De leiding

** Ouders sturen hun kinderen mee “op eer”. Dit betekent dat als zij hun kind laten meegaan, aangeven dat ze de bovenstaande voorwaarden erkennen en respecteren. Dit is dus de verantwoordelijkheid van de ouders. De Chiro kan en zal dit niet controleren. 

Reacties zijn gesloten.